Kapusta czerwona gotowana przepis  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Kapusta czerwona gotowana przepis
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka

Składniki:

- 10 listków czerwonej kapusty (główka średnia)
- 1 jabłko średnie lekko słodkawe
- 1 cebula średnia
- cytryna
- liść laurowy
- goździki - ok 10 ziarenek
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek

Opis przygotowania:

Zdejmujemy liście z główki kapusty czerwonej, myjemy i kroimy w paski. Do garnka wlewamy wodę wkładamy pokrojone liście, dodajemy goździki, liść laurowy, sól i gotujemy al dente. Odsączyć. Kroimy na kawałki jakie chcemy, jabłko obrać pokroić drobno i skropić cytryną, dodać do kapusty. Cebulę obrać i pokroić drobno dodać do całości. Lekko doprawić i dodać oliwę z oliwek, wymieszać. Sałatka jest lepsza po jakimś czasie.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z kapusty czerwonej
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Kapusta czerwona gotowana przepis
Surówka z czerwonej kapusty

Kapusta czerwona gotowana przepis
Przepis na czerwoną kapustę

Kapusta czerwona gotowana przepis
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis Kapusta czerwona gotowana przepis