Kapusta kiszona charsznica  Kapusta kiszona charsznicaKapusta kiszona charsznica Kapusta kiszona charsznica Kapusta kiszona charsznica
Kapusta kiszona charsznica
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Kapusta kiszona

Aby schudnąć, mamy tendencję do uciekania się do coraz to bardziej wyszukanych diet. Proste jedzenie pozostaje poza polem naszej uwagi. Weźmy dla przykładu kapustę. Bogactwo witamin kapusty jest nieporównywalne z jakimkolwiek znanym warzywem. Pomaga ona spalać nadmiar tłuszczu. Nic dziwnego, że nazywana jest królową ogrodu.

Kapusta kiszona zawiera wiele białek, węglowodanów i witamin takich jak wapń, fosfor i kwas foliowy. Kapusta ma pozytywny wpływ na wzrost komórek i rozwój, zapobiega nowotworom i anemii. Sto pięćdziesiąt jej gramów zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu w witaminę C.

Kapusta kiszona jest powszechnie stosowana do sałatek i dań, jest zdrowa, pomaga w normalizacji mikroflory jelitowej, a tym samym wpływa na prawidłowe trawienie. Jest nie tylko wielką przekąską, ale także ważnym składnikiem wielu potraw kuchni tradycyjnej i nowoczesnej. Podobnie jak inne suszone, solone i marynowane owoce i warzywa, kiszona kapusta zachowuje wszystkie witaminy i minerały.

Przepisy na dania z kapusty kiszonej
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty

bigos staropolski
Bigos staropolski

kwaśnicaKwaśnica
↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
kapusta czerwona kapusta burak marchew pietruszka ziemniak seler Kapusta kiszona producent ogórki kiszone