Kluski śląskie przepis  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Kluski śląskie przepis
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Kluski śląskie

Składniki:

- ziemniaki ugotowane (1 część)
- mąka ziemniaczana (¼ części)

Opis przygotowania:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść tłuczkiem. Wyrównać powierzchnię. Z uformowanej masy ziemniaczanej wyjąć ¼ ziemniaków i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej, ile było ziemniaków. Następnie z powrotem włożyć wyjętą wcześniej część ziemniaków i zagnieść ciasto.

Z wyrobionego ciasta lepić kulki dowolnej wielkości, moje miały około 3 cm średnicy. W każdej z nich kciukiem zrobić wgłębienie.

W garnku zagotować wodę z solą. Do gotującej się wody wrzucić kluski. Gotować około 2 - 3 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z ziemniaków
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Kluski śląskie przepis
Ziemniaki pieczone

Kluski śląskie przepis
Ziemniaki z bogatym farszem

Kluski śląskie przepis
Kluski śląskie

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis Kluski śląskie przepis