Natka pietruszki przepisy  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Natka pietruszki przepisy
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Żołądki drobiowe w sosie pietruszkowym

Składniki:

- 1 kg żołądków z kurczaka
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 pęczek natki pietruszki
- do smaku: sól, pieprz mielony

Opis przygotowania:

Żołądki oczyścić i umyć dokładnie, przełożyć do rondla, dodać liście laurowe i ziele angielskie, podlać 1-1,5 szkl. wody i dusić ok. 40-60 min.

Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Natkę pietruszki opłukać, osączyć, posiekać. Miękkie masło utrzeć z mąką na pastę. Kiedy żołądki będą już prawie miękkie, dodać cebulkę i czosnek, dusić 10 min., następnie doprawić solą, pieprzem i dodać pastę maślano-mączną, mieszać aż się rozpuści i zagęści sos, dusić jeszcze 5-10 min. Na koniec dodać 3/4 natki, wymieszać i już nie gotować, ale odstawić pod przykryciem na 10-15 min.. Podawać z kopytkami albo kaszą, posypane resztą natki.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z pietruszki
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Natka pietruszki przepisy
Żołądki w sosie pietruszkowym

Natka pietruszki przepisy
Filet z kurkami i pietruszką

Natka pietruszki przepisy
Bób w pietruszkowym Pesto

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy Natka pietruszki przepisy