Przepis na barszcz czerwony  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Przepis na barszcz czerwony
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Barszcz ukraiński lub barszcz białoruski

Składniki:

- Włoszczyzna z kapustą
- 5 średniej wielkości buraków czerwonych
- 2 puszki białej fasoli konserwowej
- 5-6 ogórków kiszonych
- 2 cebule
- Słoiczek koncentratu pomidorowego
- 3 listki laurowe
- 4-5 ziaren ziela angielskiego
- Śmietana 18% (do zup)
- sól
- pieprz czarny mielony
- Natka z pietruszki

Opis przygotowania:

Umyte i obrane warzywa pokroić w paski. Włożyć do garnka ,zalać wodą gotować do miękkości na małym ogniu. Po 40 minutach dodać odsączoną z zalewy i opłukaną fasolę. Pod koniec gotowania dodać obrane i pokrojone w krążki ogórki kwaszone. Całość doprawić koncentratem pomidorowym dodać sól i pieprz do smaku. Na talerzu zabielić śmietaną posypać posiekaną natką z pietruszki.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z buraków czerwonych
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Przepis na barszcz czerwony
Surówka z czerwonych buraków

Przepis na barszcz czerwony
Barszcz ukraiński

Przepis na barszcz czerwony
Sałatka z czerwonych buraczków

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony Przepis na barszcz czerwony