Sałatka z czerwonych buraków  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Sałatka z czerwonych buraków
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Sałatka z buraczków

Składniki:

- 4-6 buraków ćwikłowych
- 1-2 czerwone cebule
- 4 łyżki oleju słonecznikowego albo oliwy z oliwek
- 2-3 łyżki octu balsamicznego
- do smaku: sól, cukier, pieprz mielony biały
- natka pietruszki

Opis przygotowania:

Buraki czerwone wyszorować, ugotować albo upiec do miękkości - ok. 40-60 min. w zależności od wielkości warzyw. Ostudzić, obrać ze skórki, pokroić na cieniutkie plasterki - ja starłam je na szatkownicy. Cebule obrać, posiekać w drobną kosteczkę, dodać do buraków. Całość oprószyć niewielką ilością cukru, soli i pieprzu oraz skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, pod przykryciem, na ok. 1 godzinę. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z buraków czerwonych
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Sałatka z czerwonych buraków
Surówka z czerwonych buraków

Sałatka z czerwonych buraków
Barszcz ukraiński

Sałatka z czerwonych buraków
Sałatka z czerwonych buraczków

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków Sałatka z czerwonych buraków