Surówka z czerwonej kapusty przepisy  Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov PoloniaExploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia Exploataţie agricolă varză albă murată creaţă morcov Polonia
Surówka z czerwonej kapusty przepisy
Gospodarstwo Produkty Współpraca Aktualności Lokalizacja Kontakt
 

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

- pół główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 1 jabłko
- majonez
- 2 łyżki jogurtu naturalnego (ew. śmietany)
- kwasek cytrynowy
- sól
- pieprz
- cukier

Opis przygotowania:

Kapustę czerwoną należy poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut. Do wody dodać pół łyżeczki kwasku cytrynowego.

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce od drobnych oczkach. Gdy kapusta jest pół miękka, odcedzić na durszlak i zostawić by ostygła. Zimna kapustę wymieszać ze startym jabłkiem, cebulą, majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.

Ten przepis, a także wiele innych znajdziecie Państwo na Przepysznie.pl

Przepisy na dania z kapusty czerwonej
(użyczone z portalu Przepysznie.pl)

Surówka z czerwonej kapusty przepisy
Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty przepisy
Przepis na czerwoną kapustę

Surówka z czerwonej kapusty przepisy
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka

↓ Sprawdź naszą ofertę warzyw ↓
Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy Surówka z czerwonej kapusty przepisy